torsdag 11. november 2010

Regnfull dag i Manta.

Hei! I dag våknet vi opp til en regnfull dag i Manta/Ecuaor.. Men har hørt rykter om snø der hjemme? Har det kommet allerede...? Vi er nå på flyplass-hotellet og det er en stund til det er boarding-time, så vi tenkte å skrive litt om tiden på river-rafting :-)

Vi kom oss da ombord i den lille padle-båten og satte igang med turen, sammen med en guide selvfølgelig, hopper en ganske kul fisk opp i båten.. GJETT OM VI SKVATT! Det var en brå og utrolig morsom start på turen, og det viste seg at det skulle komme flere overraskelser.... Vi fortsatte videre etter å ha fått fisken ut av båten, og da kom fuglen flyvende fra regnskogen og dykket ned i vannet foran båten, da måtte vi tydeligvis stoppe, for å kjøre over denne fuglen ville ikke guiden, aldri i livet! sa han. I ettertid viste det seg at dette var en Scarlet Ibis fugl (ligner veldig på flamicoen, er jo en flaminco-art) og dette er da Trinidads nasjonalfugl og er høyt verdsatt der. Og guiden var jo fra Trinidad! aaah .. Vi raftet videre og møtte mange spennedne dyr på veien vår, samt noen som var fra Danmark på tur de også! Snakk om nesten heelt sammentreff? Det viste seg at de begge var naturforskere, og var på reise for å utforske den sjeldene glass - frosken, og de hadde funnet en! For som vi nærmet oss Ecuador hvor Centrolene glass-frosken er oppdaget, hadde de funnet en. Det var helt utrolig å se på den, altså .. snudde man den rundt så man alle innvollene, men de blå øynene var skikkelig pene, til å være en frosk ja. PEN SOM EN FROSK . :-) Så de fortalte oss litt om den.. skikkelig facinerende!

Centrolene er en froske-art i Centrolenidae familien (Glass-frosk familien lettere sagt). Den finnes i Colombia, Costa Rica, Ecuador, Honduras, Nicaragua og Panama. Dens naturlige levested er tropisk fuktig skoger, og elver. IUCN (International Union for Conservation of Nature) sier den ikke står på "Den røde listen" over utryddingstruede amfibier ennå, kanskje mest fordi den en gjennomsiktig og den trenger ikke drepes for å bli forsket på innvendig. Hadde ikke den lille vært gjennomsiktig, hadde den nok stått der, for det er veldig mange som driver forskning på den idag. Den er jo rett og slett så facinerende!


Naturfotograf hadde forskerene men også, gjett om jeg skulle ha dette bildet han tok! UTROLIG! :-)

2 kommentarer:

  1. Det var fint i Ecuador.

    Den frosken eller hva jeg kan kalle den var bare sååå kul.

    SvarSlett
  2. Dere er veldig flinke til å fortelle fra turen deres, det er kjempebra for oss som sitter hjemme og følger med. Da blir det nesten som om vi er med og opplever alt det spennende sammen med dere.

    SvarSlett