mandag 8. november 2010

Brasil/Fakta.

Forbundsrepublikken Brasil er Sør-Amerikas største land, både i folketall og i areal, i forhold til Norge er det ca. 26 ganger så stort, og ca. 5 ganger så mange folk der! Landet grenser mot Bolivia, Peru, Colombia, Uruguay, Argentina, Paraguay, Venezuela, Guyana, Surinam og  Den Franske Guyana.Landet er oppkalt etter brasiltre som er et treslag som ble høyt verdsatt av de portugisiske kolonistene. Brasil inneholder store jordbruksområder og regnskoger og er blitt rikt på naturressurser, og har verdens åttende største økonomi.

Nord i brasil, ligger landets høyeste punkt, Pico da Neblinda. Det er 2994 meter høyt og rager over den lavtliggende Amazonas regnskogen. Det er her Amazonaselven kommer inn i bildet, da vi var underveis på båtturen vår fortalte guiden at Amazonaselven er den lengste i verden. Da bryter Gabbie inn og sier; er det ikke Nilen? Men neida, Amazonas er den lengste, så absolutt.. Da lærte vi også noe da! Faktisk lærte vi masse, men det kommer senere :) Religionen i Brasil er katolismen, og den store Jesus-statuen vokter over byen Rio de Janeiro. Den var verdens største, men nå i disse dager hevder de at den nye Jesus-stauen i den lille polske byen Swiebodzin er større. Kanskje du trodde Rio var hovedstaden i Brasil? Det er faktisk ikke det .. det er Brasilia.

Katolismen;
Ordet kommer fra gresk katholikos, som betyr "allmenn" og først ble brukt av Ignatius av Antiokia i et brev til Smyrnas kristne. Dette var ca, i år 107, og katolismen er en veldig gammel tro. Den romersk-katolske kirken, Den gresk-katolske kirke og andre kirker som har valgt paven som sitt overhode.


Beliggenheten i verden for Brasil.


Brasils flagg er grønt med en stor gul rombe i midten. Inne i romben er det en blå sirkel med hvite stjerner i fem forskjellige størrelser samt et hvitt bånd som løper gjennom sirkelen. I båndet står Brasils motto, Ordem e Progresso ("Orden og fremskritt")




1 kommentar:

  1. Nå vet jo dre at jeg elsker bloggen deres og det kan ikke bli bedere!=P
    Kos dere masse videre!

    Klem L:)

    SvarSlett