tirsdag 9. november 2010

Ecuador/Sør-Amerika.

Hei allesammen! I helgen har vi gjort mye spennende, her skal dere få høre!

I helgen har vi både padlet Amazonas elven og besøkt en av Ecuadors gjenlevende Indianer-stammer. Stammen Chachiar, var den vi valgte å besøke, og den opplevelsen, skulle vi IKKE vært foruten!
Vi kom dit og de var SÅ gjestfrie, de ga oss klær (se på bildet), Gabbie gikk rundt i en strå-kjole.. denne tar hun med hjem! De ga oss mat, du lurer kanskje på hva de spiser? joda, de spiser det naturen gir dem: Bær, Bush Banana, Goanna (Øgle, noe vi smakte på .. smaker som totalt tørket kylling ..), Slanger, Honning og Vannmelon :) Smakte godt i varmen det! Vi hadde en SÅ kul dag, dumt det ikke finnes flere folk som dem!

Øglen,-
Øgler kan egentlig være krypdyr som har ben og som ikke er skilpadder eller krokodiller. Synet er viktig hos mange øgler, og flere av dem har fargesyn. Øynene har bevegelige øyelokk, og trommehinnen er utviklet godt. Størrelsen varierer fra 3 cm hos de minste til tre meter hos komodovaranen. Øglene omfatter omkring 16 familier og over 3000 arter. I tillegg kommer en rekke utdødde former. Man finner øgler i det meste av verden.


Denne øglen besøkte oss på vei til Indianer-stammen, den var ganske stor! ja, kanskje en halvmeter? Vi svatt så fælt når den bykset ut gjennom buskene etter den store billen på veien foran oss.. !

3 kommentarer: