torsdag 28. oktober 2010

Planbygningen også Karanba tid :-)

Hei allesammen! Nå har vi kommet oss til Planbygningen hvor vi faktisk skal møte Lisbeth og Sindre utenfor! Samt skal vi inn å hente Rafael, fadderbarnet til Lisbeth, han bor her i Rio. Vi skal være med han til Karanba, og spille masse fotball, dette blir så gøy!

Skal hilse her nå fra Lisbeth, hun oppdaterer deres blogg også; http://www.verdensreisen.blogspot.com/. Sindre og Ask er allerede igang med fotballpraten, så herlig det er å feriere med venner! Nå sitter vi her å venter på Rafael inne i Planbygingen mens Ask og Sindre fikser en taxi, så setter vi alle fem kursen for Karanba! Å som vi gleder oss :-)

Men nå er det på tide å gå, Mrs. Monique sa vi var velkomne inn til Rafael nå, så vi snakkes!

Rio de Janeiro/Sør - Amerika.

Hei allesammen! Håper dere har det fint der oppe i nord, regn, regn, regn tenker jeg? hah. Vi er i Rio, og her er det sool :-) Men alt var ikke fryd på vei fra Madagaskar.. Når vi var klare for å lette, fløy en Afrotropis - fugl inn i området på rullebanen, og var farlig nær motoren. Flyet måtte senke farten og rulle tilbake, og vi var forsinket en time! Herlighet, skjønner ikke at de ikke klarte å fjerne en eneste fugl fortere.. Anyway, så har jeg lyst til å fortelle litt om denne fuglen, for vi har veldig god tid nå .. Lisbeth og Sindre skulle vært her kl. 11, men de er forsinket p.g.a motorstopp på bilen .. kanskje de haiker?

Hvitøreturakoen er en type Afrotropis - fugl som bare lever i Afrika, og er fredet. Turakoer er en gruppe gjøkfugler, og holder til sør for Sahara - ørkenen og på savanner nær Madagaskar og Sør - Afrika. De spiser frukt og blader, knopper og blomster. Noen ganger unner de seg et insekt eller en bitteliten snegle.. Mange av turakoene har en sterkt fargerik fjærdrakt, som oftest i blått, grønt eller lilla. Den vi så var mye grønn, iallefall fra det jeg så.

onsdag 27. oktober 2010

Brasil, lets go! yoo

Hei! Ask her. Veldig kul oversrift denne gang, ikkesant? Gabbie er og kjøper seg en is, så  nå tar jeg meg av skrivingen i dag. Har jeg nevnt at vi skal ta og fly til Brasil? Det skulle være en overaskelse på en måte... Å søren nå kommer Gabbie!! Nå må hun ta seg av skrivingen garantert,  ååh søren heller ...

Riktig :-) Gabbie her igjen. Nå kommer det iallefall litt informasjon da.. Nå er vi på vei til Brasil ja, noe som dere absolutt ikke visste fra før av, nehei .. (hi-hi). Vi skal møte noen venner i Rio de Janeiro, hvor vi blant annet skal møte fotballaget Karanba, noen har vel kanskje sett det på TV? Vi synes det var en ganske viktig ting for oss begge to, for vi satt her og snakket om det en dag før vi dro, og da viste det seg at begge var veldig optatt av dem. De skal vi møte sammen med våre venner Lisbeth og Sindre, som er i Brasil allerede. Vi skal jo bo i Rio de Janeiro også, for Brasil er absolutt ikke bare et enkelt land å leve i. Mange slum-områder rundtomkring, ikke glitter å glamour her nei. Jeg selv, liker godt å kjenne på den følelsen av at jeg er utrolig heldig, som kan gjennomføre denne reisen, bo i Norge og ha det bra.. Få utdanning også. Men nå er det boarding - time. See you later aligator! Faktisk så skal vi padle Amazonas elva også, men det kommer senere.

Hadetbra!
PS: Skjekk ut reisebloggen til Sindre og Lisbeth; http://www.verdensreisen.blogspot.com/

tirsdag 26. oktober 2010

Fakta/Madagaskar.

Heisann! Nå har vi tenkt å fortelle dere litt om Madagaskar. Religion, breddegrad, kart og flagg.

Flagg: Rødt og hvitt var fargene til Merina-kongedømmet, som ble undertrykket av Frankrike i 1896. De ble brukt i flagget til den siste Merina-monarken, dronning Ranavalona III.


Kart: Madagaskar ligger rett utenfor Afrika, i Det Indiske Hav. Vi har bodd rett utenfor hovedstaden Antananarivo, i byen Antsirabe, rett ved barnebyene der.


Religion: Litt over halvparten av landets befolkning har tradisjonelle religioner, som ofte er et bånd mellom liv og død. Spesielt kjent er religionen i høylandet Merina- og betsileo-folket i nord holder seg til denne religionen. De tror at de døde vil møte sine forfedre, og tilber ofte de døde. Mellom 40 % og 45 % av landets innbyggere er kristne, og det er nesten helt likt fordelt på katolikker og protestanter..

Det var det vi hadde for Madagaskar denne gang, Brasil venter! (da avslørte jeg altså hvor vi skulle dra neste gang, men hysj! ikke si noe til Ask....)

mandag 25. oktober 2010

Afrika/Madagaskar.

Hei alle sammen! I helgen har vi vært å besøkt SOS barnebyer her på Madagaskar. Noe vi synes var egentlig veldig trist å se barna, men samtidig godt å få vite at de har det mye bedere der. Vi ble kjent med en kjempe søt jente som het Masika og hun fortalte meg litt om barnebyene.

Hun forteller meg at hun kom hit da hun var fire år, og at hun har vært her siden da. Hun forteller også om storebroren hennes som bor litt lenger borte i guttedelen av barnebyene, og at hun er veldig glad de får fortsette å være sammen. De andre søsknene mine har jeg fått her i barnebyene, vi liker å kalle oss for søstre, sier hun med et lite smil om munnen. Men bak smilet ligger også en del sorg, som fortsatt sitter i henne. Hun forteller oss om skjørtet sitt, som en gang var morens, og at det er det eneste hun har igjen fra henne. Jeg tok det på i dag, for Mrs. Cinque fortalte at det kom besøk til leiren vår i dag. Så jeg pyntet meg litt ekstra, sier hun og et lite smil synes i munnviken hennes igjen. Skjørtet er fullt av paljetter og fine stoffer, og Gabbie ser langt etter et sånt selv. Man får nemlig ikke tak i det overalt, sier hun da hun ser blikket mitt. Så smiler hun og ser like langt etter hoppetauet som ligger slengt på bakken litt lenger borte, da spør jeg om vi skal hoppe litt og hun spretter ivrig opp og henter "søsteren sin" Bailyn. - Baylin, Bailyn kom!! Gabbie og Ask vil leke med oss! Bailyn kommer smilene bort til oss, og hopper inn i tauet uten å være nær. Masika og Bailyn hopper og ler og ser smilende bort på oss.. Vi leker mange leker hele dagen og barna kommer strømmende til for å være med. Hoppetau, fotball og den kjente rytmiske dansen fra hele Afrika; Zamacueca. - Kom igjen, bli med, sier barna, kom igjeen! De slår rytmer på trommene og danser og trikser helt til vi er nødt til å gå hjem.. uansett hvor lite vi har lyst! Barna strømmer mot oss i alle retninger å takker og sier hadet, når vi spør hva de takker for svarer de som om det var den selvfølgeligste ting i verden - For alt vel :-)

Tusen takk SOS barnebyer for en utrolig lærerik dag, dere er noen fantastiske mennesker. Og spesielt takk til Masika, for å være vår guide denne dag. Og Masika, når den norske leirlederen leser dette for deg vil vi også si at du er en flott jente :-)

Vi tok mange bilder av barna og barnebyen, her er et lite utvalg;

Lille Masika ovenfor :-)




Fra venstre; Babatuh, Ebere, Kabine, Naasir, og Masikas "søstre" Bailyn og Aamy.
Dette bildet er tatt av Masika, og etter å ha tatt det første bildet i sitt liv bestemte hun seg for at hun skulle bli fotgraf. Noe jeg synes hun skal følge, for det var utrolig bra .. ikkesant?



Ask spilte litt fotball med guttene, b.l.a storebroren til Masika, Sabiti (han i lyseblått).

torsdag 21. oktober 2010

Madagaskar/Afrika.

Heihei :))

Nå er vi akkurat landet på flyplassen i Madagaskar! Madagaskar Internasjonal Airport. Ja, det er kjempe varmt, vi holder faktisk på å koke over! kanskje 38°celcius her, da skjønner du vel at det er varmt, ja! Nå lengter vi bare til hotell rommet og aircondition! Sitter på en kafe like ved å heller på med vann, det er veldig viktig å drikke mye, husk det folkens!

Vi snakkes!

onsdag 20. oktober 2010

Madagaskar, lets go! hoho

Hei :) Litt random overskrift ja, men Ask er litt tullete idag .. Egyptisk Red  Bull, aldri mer! Så jeg tror jeg skal ta meg av skrivingen i dag da..

Uansett, så er vi snart på vei til flyplassen for å dra videre til utrolige Madagaskar! I like to move it move it, i like to.... MOVE IT :) Alle har hørt den sangen til filmen før ikkesant, ikkesant? jo, vi gleder oss veldig og Ask gleder seg til å synge den sangen heele veien til flyplassen! "jippi..." Vi er spente på hotellet og egentlig hele øya! Vi håper vi får sett så mye som mulig, ikke noe slaraffenliv på stranden her nei ..

Men nå er det faktisk på tide å dra, nå står taxien utenfor lobbyen her .. såå, vi snakkes :)

mandag 18. oktober 2010

Fakta.

Hei! Når vi var å så pyramidene fikk vi vite litt om Religion, Styreform og Språk. Nå har jeg tenkt å la dere få vite litt om Egypt. Alt fra religion til areal. Først skal du få vite litt om hva flagget symboliserer!

Den røde delen syboliserer tiden før revolusjonen i 1952. Den hvite delen står for det fredlige kuppet. Og den sorte delen står for slutten på britisk undertrykkelse av folket.



Nå skal jeg fortelle litt om plassering i verden og kartet. Egypt ligger i Afrika, 27° nord for Ekvator og 30° vest. Egypt grenser til Libya, Sudan og Israel. Klimaet her er veldig fuktig og varmt. Mye sand og ørken.


Afrika.

Hei!

Nå er vi kommet oss godt igang i Egypt. Vi har ikke fått skrevet så mye pga. det var en del feil med insjekkingen og sånn. Vi bor nå på Sheraton Dreamland Hotel & Conference senter, det koster £60 per natt som vil si 553 NOK.
Vi har nå også vært litt på rundtur, og sett på Pyramider! Det var så mye historie og guiden snakket dårlig engelsk, så vi fikk ikke heelt med oss alt.. Men vi lærte noe, og er fornøyd med det! Vi tok også et bilde;

og her er et bilde av hotellet, som vi er veldig fornøyde med!!

tirsdag 12. oktober 2010

La oss reise :))

Hei, vi skal på reise jorda rundt og vil at du skal få være med ! Vi skal aller først en tur til Egypt, hvor vi skal se på de gamle pyramidene!! Vi gleder oss veldig, det er litt sånn mystisk egentlig ..

Du skal få bli litt kjent med oss, her er litt om Ask; Jeg er glad i vinteren for da kan man gå på ski og kjøre snowboard. Jeg er også glad i sommeren for da kan man bade, surfe og stå på vann-ski.



Og her er litt om Gabbie; Jeg er veldig glad i sommeren, for da bader jeg heeeele tiden! Er ingen landkrabbe vettu... Elsker også å danse, og konkurrere. :)